dimarts, 12 de juny del 2012

Ajuda per a la realització del punt 9



En aquest punt, se't proporciona un quadre on hi ha tres columnes.
A la primera columna et diu el nombre de metges per cada 100.000 persones que hi ha a cadascun dels països. Per exemple, a l'Àfrica Subsahariana et diuen que hi ha 16 metges per a 100.000 persones. Al Camerun, 7 metges cada 100000 persones; això seria com si a tot Terrassa, hi hagués 14 metges per a tota la població.
La segona columna és l'esperança de vida; l'edat a la qual es mor la gent (de mitjana). Fixa't per exemple que a Ruanda aquesta edat se situa als 39 anys. ¿Quants anys de vida probables us quedarien de vida si visquéssiu a Ruanda? 
La tercera columna us diu el nombre d'infants que es moren per cada mil persones que sobreviuen. Un dels grans problemes dels països sense medicines ni aliments és l'alta probabilitat que tenen els nens que neixen de no passar dels primers mesos o anys de vida. ¿Has pensat quants seríeu vius a la classe si en comptes d'haver nascut a Terrassa haguéssiu nascut al Congo? Els pares i mares que tenen fills al Congo saben que tenen moltes possibilitats que el nen o la nena se'ls mori.

En aquest punt has de respondre tres preguntes, que si penses una mica et seran molt fàcils de repondre.

És possible que et convingui esbrinar a internet quina és la mitjana de mortalitat infantil al món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ranktrackr.net